Bijgeschaafde Honda Civic Hybrid

Geen reacties

De bestaande Honda Civic Hybrid wordt bijgeschaafd. Het blijft vooral bij minimale aanpassingen aan het in- en exterieur. Onder de motorkap verandert niets.

De geheel nieuwe vijfdeurs hybride Civic is nog in ontwikkeling. Om de wachttijd te verzachten biedt Honda een licht bijgeschaafde Civic Hybrid aan. Daarbij moeten we geen wijzigingen in de aandrijving verwachten. Onder de motorkap liggen nog steeds de 1.3 i-VTEC benzinemotor en een elektromotor, die samen 110 pk leveren.

De wijzigingen aan de buitenkant zijn ook niet zo een-twee-drie te vinden. Vooral de aanpassingen aan de achterkant – stukje sierchroom op de kofferklep, aangepaste lampen – zijn minimaal. Aan de voorzijde zijn de bumper, het radiatorrooster en de lampen licht gewijzigd. De auto heeft drie luchtinlaten in plaats van een. De wielen hebben nu vijfspaaks aluminium velgen.

Het standaard interieur is enigszins uitgebreid. Naast een ander kleurenpallet zijn stuur en stoelen met leder bekleed. Bluetooth- en USB-aansluiting behoren tot de mogelijkheden. Kopers hebben de optie om voorstoelen en spiegels met verwarming te kopen. De Amerikaanse Honda Civic Hybrid (die bij gebrek aan foto’s van het Europese model hiernaast is afgebeeld) heeft nu, net als de Europese, standaard het stabiliteitssysteem Vehicle Stability Assist (VSA).

De bijgeschaafde Honda Civic Hybrid is vanaf eind dit jaar te bestellen. Zie ook elders op Autokopen.nl de rij-impressie van de hybride Civic sedan.