Honda Civic is de zuinigste

Geen reacties

Honda heeft een zuinigheidsrecord neergezet met de Civic Tourer 1.6 i-DTEC. De dieselauto reed over een afstand van bijna 13.500 kilometer gemiddeld 1 op 35,4.

Honda heeft de zuinigste brandstofauto. Het merk zette een Guinness World Record neer door met een Civic Tourer 1.6 i-DTEC over een afstand van bijna 13.500 kilometer een gemiddeld verbruik van 2,8 l/100 km te scoren, oftewel 1 op 35,4.

Twee engineers van Honda Europe reden in 25 dagen door alle EU-landen van het vasteland van Europa. De rit startte in België en voerde ‘met de klok mee’ via Nederland naar de andere 22 EU-landen van het Europese vastland. De twee engineers, die volgens de Guinness-regels tijdens alle afgelegde kilometers allebei in de auto moesten verblijven, legden zo’n 600 kilometer per dag af. De gemiddelde gereden snelheid ligt rond de 80 km/u.

De recordpoging werd verricht met een standaardauto en de twee bestuurders hebben geen bijzondere trucs uitgehaald. Volgens Honda zou iedereen, door goed te anticiperen, rustig te rijden, de reis goed te plannen en het ‘nieuwe rijden’ toe te passen, dezelfde cijfers moeten kunnen halen. Het behaalde verbruik van 1 op 35,4 is 25 procent beter dan het opgegeven verbruik van de Civic Tourer 1.6 i-DTEC (1 op 26,3).